Адвокати IPSTYLE в досудовому порядку вирішили доменний спір на користь клієнта - IPSTYLE Spark it!
12 Листопада 2023

Адвокати IPSTYLE в досудовому порядку вирішили доменний спір на користь клієнта

Клієнт – фармацевтична компанія, яка є виробником популярного в Україні офтальмологічного лікарського засобу

Офіційний представник клієнта в Україні виявив вебсайт, в доменному імені якого використовується торговельна марка клієнта, а на самому вебсайті здійснюється продаж товарів клієнта, вироблених для польського ринку.

Після звернення клієнта, IPSTYLE здійснили відеоогляд вебсайту, на якому здійснюється порушення, а також контрольну закупку товарів, що продаються на вебсайті.

У результаті проведеного детального дослідження адвокат IPSTYLE виявила цілу низку порушень, серед яких – незаконне використання ряду торговельних марок клієнта в доменному імені та на вебсайті, розміщення пропозиції до продажу товару, виробленого для німецького ринку, а сам продаж – товару, виробленого для реалізації на польському ринку. Окрім того, низка порушень законодавства про лікарські засоби та законодавства про мову, законодавства про захист прав споживачів.

Порушнику спрямована вимога про припинення порушення прав інтелектуальної власності та всіх інших порушень, що були виявлені IPSTYLE в процесі дослідження. За результатами розгляду вимоги порушник невідкладно припинив делегування доменного імені та продаж відповідних товарів.

Цей кейс є яскравим прикладом успішно реалізованої стратегії досудового врегулювання спору та, як наслідок, припинення порушення з мінімальною затратою часу та фінансів клієнта.

Команда проєкту

Оксана Падох Оксана Падох
Старша IP юристка Практики захисту прав, адвокатка
Отримайте рішення
Залиште ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом і підберемо оптимальний варіант для вирішення вашого питання!
Залишаючи заявку я даю згоду на обробку моїх персональних даних