Реєстрація авторського права в США задля запобігання порушенню прав розробників застосунку - IPSTYLE Spark it!
4 Жовтня 2023

Реєстрація авторського права в США задля запобігання порушенню прав розробників застосунку

Об’єкти авторського права — один із найважливіших бізнес-активів для тих, хто розробляє софтверні продукти, дизайни, архітектурні проєкти, створює контент тощо

Авторське право виникає з моменту створення твору. Положення просте і нібито всім відоме, але практика інколи вимагає ще й належної реєстрації таких прав. До того ж, у суперкороткі строки. Наприклад?

Запит клієнта стосувався ефективних юридичних дій для захисту від копіювання контенту у мобільному застосунку в AppStore. Клієнт створив свій застосунок, проте конкуренти почали його копіювати. Масштаб проблеми вимагав швидких і рішучих дій. Утім, аби отримати результат від скарг до адміністрацій відповідних платформ, потрібно мати підтвердження зареєстрованих авторських прав. Для цього IPSTYLE подала заявку на реєстрацію авторського права за спеціальною пришвидшеною процедурою в США і менше ніж за місяць клієнт отримав відповідний сертифікат. Документ надано платформі цифрової дистрибуції на підтвердження наявних авторських прав, він допоміг із захистом від порушень.

Чому вирішили реєструвати авторське правр у США, а не в Україні? Річ у тім, що авторське право не має територіального характеру – зареєстровані права діють по всьому світу. Проте в контексті таких кейсів, реєстрація авторського права в США може бути вигідне саме завдяки можливості швидкої реєстрації. У США можна обирати опцію прискорення, що може допомогти отримати реєстрацію швидше ніж в Україні. Ми обираємо для клієнта оптимальну юрисдикцію для реєстрації авторського права (Україна, США, Китай, Польща тощо) та забезпечуємо повний супровід процесу аж до видачі свідоцтва.

Команда проєкту

Ольга Афоніна Ольга Афоніна
IP юристка Практик управління брендами, дизайнами та авторським правом
Отримайте рішення
Залиште ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом і підберемо оптимальний варіант для вирішення вашого питання!
Залишаючи заявку я даю згоду на обробку моїх персональних даних