Попередня відмова в реєстрації ТМ в Україні — не вирок - IPSTYLE Spark it!
4 Жовтня 2023

Попередня відмова в реєстрації ТМ в Україні — не вирок

ТМ були співзвучними, проте мали очевидні візуальні відмінності

Наш клієнт - перша ліцензована виноробня із самого серця Півночі України - отримав попередню відмову в реєстрації торговельної марки (ТМ) в Україні. Експертиза протиставила торговельній марці нашого клієнта іншу ТМ, що раніше зареєстрована в Україні також для вина. ТМ були співзвучними, проте мали очевидні візуальні відмінності.

Як результат, завдяки аналізу товарів і ринку збуту продукції клієнта, систематизації наданих доказів активного використання ТМ і, в цілому, чіткій аргументації на користь реєстрації ТМ клієнта, викладеній у мотивованій відповіді на попередню відмову, а також переконливим доказам тривалого використання ТМ, експерт виніс позитивне рішення про реєстрацію. ТМ надано правову охорону для визначених товарів 33 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг. Нагадаємо, до цього класу належать здебільшого алкогольні напої, спиртові есенції та екстракти.

Також нагадаємо, що для того, аби мінімізувати ризики відмови в реєстрації ТМ, варто провести пошук на тотожність і схожість за вже поданими й зареєстрованими ТМ. За результатами пошуку ви зможете визначити, чи не порушуєте права третіх осіб і чи існують ризики відмови в реєстрації вашої ТМ.

Команда проєкту

Анастасія Шепелєва Анастасія Шепелєва
IP юристка Практик управління брендами, дизайнами та авторським правом
Отримайте рішення
Залиште ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом і підберемо оптимальний варіант для вирішення вашого питання!
Залишаючи заявку я даю згоду на обробку моїх персональних даних