Переговори з італійським видавцем задля отримання дозволу на використання продукції - IPSTYLE Spark it!
4 Жовтня 2023

Переговори з італійським видавцем задля отримання дозволу на використання продукції

Переговори часто залишаються недооціненим інструментом вирішення багатьох спорів, які можуть виникати щодо різних об'єктів прав інтелектуальної власності. Перелік взагалі широкий – від фотографій до програмних кодів. Проте варто наголосити, що опція “знайти порозуміння між сторонами у момент потенційного конфлікту” завжди можлива.

Так, до IPSTYLE звернувся клієнт, який створив свої авторські курси з відповідною програмою та відеоуроками. Для юристів постало завдання домовитися про отримання права на використання у відеоуроках продукції одного італійського видавництва. Необхідно було провести переговори для отримання згоди, аби у майбутньому можна було зареєструвати авторські права на курс і не хвилюватися за можливі блокування опублікованих відео на каналі, зокрема, в мережі Youtube.

Переговори були проведені, відповідь від видавництва отримано менше ніж за місяць. За результатами клієнт не тільки отримала дозвіл на використання товарів видавництва, але й не мав сплачувати жодних винагород за їх використання у власних відео в обмін на рекламу.

У цьому кейсі переговори були зручним та ефективним інструментом, який допоміг у вирішенні ситуації. Авжеж, не завжди інша сторона може бути відкрита до діалогу, але спробувати домовитися завжди можна, головне знайти опції win-win для обох сторін.

Команда проєкту

Ольга Афоніна Ольга Афоніна
IP юристка Практик управління брендами, дизайнами та авторським правом
Отримайте рішення
Залиште ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом і підберемо оптимальний варіант для вирішення вашого питання!
Залишаючи заявку я даю згоду на обробку моїх персональних даних