Кейс подолання попередньої відмови у реєстрації ТМ через схожість з іншою - IPSTYLE Spark it!
4 Жовтня 2023

Кейс подолання попередньої відмови у реєстрації ТМ через схожість з іншою

Якісні аргументи та наявні докази – завжди важливі складові для оскарження відмови у реєстрації ТМ

Щороку ринок торговельних марок (ТМ) зустрічає більшу конкуренцію серед брендів. Тому непоодинокою є практика, коли через зареєстровані раніше марки заявники отримують попередню відмову в реєстрації. Ситуація може здаватися критичною, але вихід є. В такому випадку можна і треба подавати мотивовану відповідь до відомства, спробувати надати експерту аргументи “за” реєстрацію позначення.

Так, до IPSTYLE звернувся клієнт, який отримав попередню відмову через схожість із раніше зареєстрованою торговельною маркою. Протиставлені позначення були заявлені для послуг перевезення та, на перший погляд, фонетично схожі. Для того, щоб отримати реєстрацію на позначення клієнта, команда IPSTYLE провела наступну роботу:

  • підготовка аргументів щодо відмінностей таких ТМ за фонетичним, семантичним і графічним критеріями;
  • надання доказів використання позначення клієнта.

Як результат, клієнт отримав позитивне рішення та реєстрацію торговельної марки. Тут слід звернути увагу на питанні наявних доказів щодо використання ТМ та відповідної стратегії з їх підготовки. Це завжди важливо та потребує ефективної співпраці юристів із бізнесом, що власне й вдалося у цьому кейсі.

Порада. Аби мінімізувати ризики відмови в реєстрації ТМ, варто провести пошук на тотожність і схожість за вже поданими й зареєстрованими ТМ. За результатами пошуку ви зможете визначити, чи не порушуєте права третіх осіб і чи є ризики відмови в реєстрації вашої ТМ.

Команда проєкту

Ольга Афоніна Ольга Афоніна
IP юристка Практик управління брендами, дизайнами та авторським правом
Отримайте рішення
Залиште ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом і підберемо оптимальний варіант для вирішення вашого питання!
Залишаючи заявку я даю згоду на обробку моїх персональних даних