IPSTYLE розробили пакет договорів для передачі авторських майнових прав та досвіду - IPSTYLE Spark it!
20 Вересня 2019

IPSTYLE розробили пакет договорів для передачі авторських майнових прав та досвіду

До компанії IPStyle звернулася українська компанія, що займається проведенням дитячих навчальних курсів.

Клієнт вирішив просувати свій бізнес на міжнародному ринку і встановив партнерські відносини з іноземними фірмами. Компанія, як інноватор у педагогічній діяльності, звичайно є власником цілого ряду об’єктів авторського права та володіє багаторічним досвідом, що мали бути правильно передані контрагентам. Наша команда розробила стратегію, яка включала укладення двох договорів — ліцензійного договору та договору про надання послуг, предмети яких охоплювали передачу невиключних майнових прав на об’єкти авторського права і передачу досвіду.

В першу чергу ми допомогли визначити сукупність об’єктів авторського права клієнта, право на використання яких надалі підлягало передачі закордонним контрагентам. Командою IPStyle було враховано специфіку кожного об’єкта (навчальні матеріали, методики, плани проведення уроків, тези доповідей на кожен урок, шаблони проведення навчальних заходів, вправ, аудіовізуальні твори та відеограми, навчальна програма в цілому тощо). При розробці  ліцензійного договору перелік способів використання формувався з урахуванням особливості кожного об’єкта окремо, аби не пропустити можливий порядок використання кожного з них, так само як і разом у їх сукупності.

Одночасно на виконання ліцензійного договору і передачі досвіду компанії до її іноземних контрагентів, юристи IPStyle розробили договір про надання консультаційних послуг у сфері викладацької діяльності.

Команда IPStyle допомогла компанії забезпечити надійний перехід невиключного права на використання її авторської навчальної програми, так само як і досвіду ведення викладацької діяльності, що сприяє безпечній комерціалізації ІР прав клієнта за кордоном.

Команда проєкту

Оксана Падох Оксана Падох
Старша IP юристка Практики захисту прав, адвокатка
Богдан Третяков Богдан Третяков
IP юрист Практик захисту прав, дата та діджитал
Отримайте рішення
Залиште ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом і підберемо оптимальний варіант для вирішення вашого питання!
Залишаючи заявку я даю згоду на обробку моїх персональних даних