Відстояли авторські права клієнта на софт і компенсували сотні тисяч гривень судових витрат - IPSTYLE Spark it!
12 Листопада 2023

Відстояли авторські права клієнта на софт і компенсували сотні тисяч гривень судових витрат

Клієнт — розробник всесвітньо відомої української комп'ютерної програми для візуалізації у реальному часі дисциплін, пов'язаних із шоу (лазерних, піро, водяних ефектів і рухомих об'єктів, керованих DMX світлових приладів)

Клієнт отримав позов від свого колишнього ділового партнера щодо нібито порушення авторських прав останнього при розробці клієнтом власного програмного забезпечення. У позові опонент просив встановити факт порушення авторських прав і визнати його співавтором створеної клієнтом комп’ютерної програми. У межах забезпечення позову опонент заборонив будь-яку реалізацію згаданого ПЗ клієнтом.

Проаналізувавши позовну заяву, наша команда дійшла до висновку про її необґрунтованість. У процесі аналізу адвокати IPSTYLE розробили стратегію захисту прав клієнта, зібрали докази, що підтверджують безпідставність позовних вимог. Зокрема, висновок експерта, рецензії на висновки інших експертів та оцінку немайнових прав інтелектуальної власності, що подані до суду опонентом. Тож підготували низку процесуальних документів на захист позиції клієнта та для визнання доказів опонента неналежними та недопустимими. Зрештою суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову повністю та скасував заходи забезпечення позову. Відповідне рішення залишились незмінним і після апеляційного та касаційного переглядів справи.

За результатами судового розгляду, IPSTYLE разом із залученими колегами з іншої юридичної компанії стягнули з опонента судові витрати на користь клієнта на загальну суму понад 400 000,00 грн. Ми щасливі, що стали надійним юридичним радником для нашого клієнта та відстояли авторські права на створений ним продукт.

Команда проєкту

Оксана Падох Оксана Падох
Старша IP юристка Практики захисту прав, адвокатка
Отримайте рішення
Залиште ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом і підберемо оптимальний варіант для вирішення вашого питання!
Залишаючи заявку я даю згоду на обробку моїх персональних даних