IPSTYLE подолала відмову в реєстрації ТМ Tequila в Україні - IPSTYLE Spark it!
2 Листопада 2020

IPSTYLE подолала відмову в реєстрації ТМ Tequila в Україні

До нас звернулася організація Consejo Regulador del Tequila, A. C. (далі - CRT), яка отримала попередню відмову в міжнародній реєстрації своєї торговельної марки (ТМ) в Україні.

CRT - це професійна організація, що об'єднує всіх гравців і виробників текіли. Метою CRT є просування культури і якості цього алкогольного напою, який займає важливе місце серед символів національної ідентичності.

CRT також є власником географічного зазначення "Текіла" в багатьох країнах.

В Україні клієнт отримав попередню відмову в міжнародній реєстрації ТМ "TEQUILA" на абсолютних підставах. А саме, НОІВ вказав, що ТМ не підлягає реєстрації, оскільки складається виключно з опису відповідного виду товару - текіла.

Цей кейс відрізняється від стандартних проєктів щодо попередніх відмов, оскільки відповідно до закону у НОІВ були вагомі підстави для попередньої відмови. Однак ми змогли знайти нестандартне рішення і виробили стратегію подолання попередньої відмови. Команда IPStyle навела аргументи на користь своєї позиції та інтересів клієнта, підготувала і подала відповідь, в результаті чого клієнт отримав охорону на ТМ "TEQUILA" в Україні.

Команда проєкту

Катерина Дробишева Катерина Дробишева
Старша ІР юристка, керівниця Практик управління брендами, дизайнами та авторським правом
Отримайте рішення
Залиште ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом і підберемо оптимальний варіант для вирішення вашого питання!
Залишаючи заявку я даю згоду на обробку моїх персональних даних